Marketing automation & omnichannel

Verder bouwend op onze enorme  kennis van direct mailings vergaarden wij de afgelopen jaren heel wat expertise in doorgedreven data-analyses voor het realiseren van marketing- en salesdoelstellingen. Vanuit deze analyses brengen we de customer journey mee in kaart en creëren we verschillende contactpunten met (potentiële) klanten. Deze omnichannel contactpunten variëren in kanaal en vorm, waarbij zowel print als online tot onze mogelijkheden behoren. Door het opzetten van een volledig systeem voor marketing automation, verminderen we de manuele inspanningen. Ook voor dit verhaal garanderen we een totaalservice, vertrekkende van de data-analyse, het in kaart brengen van de customer journey tot en met het opzetten van de volledige marketing automation. Alles verloopt volgens een projectmatige aanpak. Binnen dit complete verhaal nemen we de creatie, uitvoering en verzending van zowel de printopdrachten als de online content voor onze rekening.

Drukwerk personaliseren of individualiseren?
Promotioneel drukwerk nodig?
Maak hier
uw afspraak

Communiceren vanuit de customer journey

Een hedendaagse marketingaanpak vertrekt vanuit de customer journey die een (potentiële) klant doorloopt. Afhankelijk van de specifieke fase waarin een (potentiële) klant zich in deze customer journey bevindt, heeft deze een specifiek informatiebehoefte. De customer journey omvat de volledige levensloop van een klant, vanaf de prospectiefase over de effectieve aankoop tot en met het afscheid als klant.

Op het juiste moment

Een bedrijf dat sterk wilt scoren op marketingvlak creëert en verstuurt op het juiste moment de nodige communicatie zodat de (potentiële) klant in elke stap de gewenste informatie ontvangt. Hierdoor raakt de potentiële klant stapsgewijs overtuigd en/of kiest deze voor een herhaalaankoop.

Verschillende kanalen

Binnen een omnichannel aanpak nemen deze contactpunten verschillende vormen aan, afhankelijk van de specifiek voorkeur van iedere (potentiële) klant. Onze mogelijkheden voor het personaliseren, individualiseren en segmenteren van print- en online boodschappen sluiten perfect aan bij wat nodig is voor het uitwerken van een systeem voor omnichannel marketing automation. 

Deze geautomatiseerde aanpak kan worden ingezet voor het loyaler maken van bestaande klanten, het omzetten van leads in effectieve klanten, het genereren van leads, het verhogen van conversie, cross-selling en up-selling.

van data-analyses naar individuele contentcreatie

Data-analyses op basis van big data vormen binnen een hedendaagse marketing de onmisbare basis voor het creëren van een geïndividualiseerde boodschap. Product- en klantgedrag wordt met intelligente algoritmen haarfijn in kaart gebracht. Zo kent u perfect de behoeftes van uw klanten en kunt u hier met geïndividualiseerde communicatie gericht op inspelen.

Next best offer

Op basis van artificiële intelligentie ontvangen bestaande klanten digitaal of via print een relevante productaanbieding volgens het principe van ‘next best offer’.  Hierdoor creëren we voor u een belangrijk concurrentievoordeel in een zeer dynamische markt. 


Geïntegreerde real time processen

Daarbij kunnen we perfect integreren met uw bestaande ERP- en/of CRM-software. Dagelijks zetten we automatisch de relevante productafbeeldingen en teksten over naar onze platformen. In deze processen integreren we intelligente technieken voor tekst- en beeldoptimalisatie, waaronder de automatische aanpassing van de tekstlengte. Dit alles leidt tot een geïndividualiseerde output, in real time gebaseerd op de aankoophistoriek van een specifieke klant. Deze processen gebruiken we voor het individualiseren van zowel de gedrukte (catalogi, folders, bijsluiters, direct mailings,…) als de digitale campagnes (mailings, SMS, purls,…).   


Geautomatiseerd proces

Deze datagedreven aanpak leidt tot extra sales, prijsoptimalisatie en een verhoogde loyaliteit. Samen met u zetten we een geautomatiseerd proces op waarbij iedere klant – zowel op papier als digitaal – geïndividualiseerde content ontvangt volgens de vereiste frequentie. 

We geven u advies voor het uitwerken van deze geïndividualiseerde en geautomatiseerde klantenbenadering met per klant:

  • Een gedetailleerde productselectie
  • De juiste kanaalkeuze print of online
  • Toegang  en aflevering in verschillende (digitale) brievenbussen en communicatieplatformen
  • Incentives op maat
  • Dynamische prijssetting
  • Gepersonaliseerde prijskorting
  • Intelligente coupons

Met deze datagedreven en geïndividualiseerde aanpak zet u op de meest efficiënte manier uw beschikbare marketingbudget in. We zetten daarbij op een doordachte manier verschillende communicatiekanalen in.