Blog & nieuws

11.000 euro ingezameld startgeld voor de 1000 km voor KOTK

We tellen af naar het Hemelvaartweekend... Met twee teams van Group Joos aan de start van de 1000 km van Kom op tegen Kanker (vzw) zijn we goed voor 11.000 euro ingezameld startgeld!

We helpen u graag met het verzenden van uw fiscale attesten.

Als jouw instelling, vereniging of vzw erkend is, moet je een fiscaal attest uitreiken aan schenkers die een gift deden van minstens €40 per kalenderjaar. Die attesten moeten voor 1 maart 2024 worden uitgestuurd naar de schenkers. Wist jij dat het produceren van fiscale attesten heel wat technische kennis vereist? Group Joos personaliseert, print en verstuurt jaarlijks tal van fiscale attesten voor diverse instellingen.

In memoriam: Wim Joos, erevoorzitter Group Joos

Met grote droefheid, maar dankbaar voor wat hij voor ons allen betekend heeft, melden wij het overlijden van Wim Joos, erevoorzitter van Group Joos. Wim Joos overleed op zaterdag 29 april 2023 op 89-jarige leeftijd. Hij was gedelegeerd bestuurder van Drukkerij Joos van 1960 tot 1999. Dankzij zijn ondernemerschap en gedrevenheid groeide Drukkerij Joos uit tot één van de toonaangevende drukkerijen en legde hij de fundamenten voor de latere uitbouw van Group Joos.

Group Joos produceerde huis-aan-huis folders voor humanitaire actie van bpost

bpost zet zijn logistieke sterktes in en vraagt alle inwoners van België om solidariteit te tonen voor de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Met de slogan ‘elke geste telt’ roept bpost iedereen op om vanaf 21 februari tot 31 maart essentiële goederen te deponeren in een van de 657 postkantoren in België. Om deze actie op poten te zetten mocht Group Joos de huis-aan-huis folders produceren.

Drukwerk schept vertrouwen, zéker in digitale tijden!

Over het algemeen zijn marketingcampagnes het meest effectief wanneer drukwerk een onderdeel is van de geïntegreerde aanpak. Onderzoek toont aan dat het toevoegen van print aan de mediamix, de ROI van de campagne verhoogt en meer vertrouwen schept dan anders het geval zou zijn. Naast de gepersonaliseerde direct mail doet de papieren folder het ook nog altijd uitstekend. Bij Group Joos helpen we bedrijven in het realiseren van opvallende campagnes.

Succesvolle samplingactie voor Royco

Een meerderheid van de consumenten zegt dat de kans groter is dat ze een product kopen als ze het eerst hebben mogen proeven of uittesten. Samplingacties zijn daarom een interessante aanvulling in je marketingmix, denk bijvoorbeeld aan samples van parfums, verzorgingsproducten en droge eetwaren. Ook soepmerk Royco vond dit een effectieve manier om consumenten kennis te laten maken met hun vernieuwde aanbod.

FOD Financiën kiest na open procedure voor Group Joos

Group Joos won de open procedure voor het drukken van de belastingaangiften op papier van de FOD Financiën voor het jaar 2022 en voorstellen van vereenvoudigde aangiften voor 2022. Group Joos gebruikte diverse technieken voor de productie van deze opdracht. Drukken via offset op rol, personalisatie via industriële laserprinters en een hoogvolume inkjetprinter. Ook de afwerking en het postklaar maken werd bij Group Joos uitgevoerd.

Rode Kruis-Vlaanderen en Group Joos werken samen voor jaarlijkse stickeractie

Om alle Vlamingen te overtuigen om de 228 lokale Rode Kruisafdelingen en hun 13.000 vrijwilligers financieel te steunen, doet Rode Kruis-Vlaanderen jaarlijks een stickeractie. Dit jaar mocht Group Joos de magische stickers drukken in het thema van Disneyland Paris. De reden? Het attractiepark viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan en Disney figuren spreken natuurlijk tot ieders verbeelding.

De gouden regel van een direct mail campagne

Een perfect getimed, goed geschreven stuk, met een duidelijke en relevante boodschap, met een overtuigende oproep tot actie is van onschatbare waarde. Stem uw direct mail af op uw marketingdoelstellingen door zorgvuldig de beste opmaak, look, feel en boodschappen te kiezen. International Post Cooperation (IPC) adviseert een 40/40/20 aanpak voor het plannen van een succesvolle directmailcampagne.

Het is gebeurd… afdrukkwaliteit inkjetprint evenaart klassieke offsetdruk

Met trots kunnen we melden dat Group Joos de Fogra 51/52-certificering level A heeft ontvangen voor zijn industriële inkjetproductieprinters. De accreditatie werd verleend door Fogra, het non-profit instituut dat zich inzet voor de print- en mediaindustrie. Group Joos levert met dergelijke erkenning een bijzonder prestatie, voor zowel een rotatieve als een vellen inkjetproductieprinter.

Uw mailings met Group Joos CO2-neutraal

Als één van de acties om tegen 2040 volledig CO2-neutraal te zijn, reikt bpost sinds 2020 CO2logic-certificaten uit. Voor het tweede jaar op rij krijgt Group Joos dit certificaat voor de geadresseerde zendingen die CO2-neutraal door Group Joos worden verstuurd via partner bpost.

Aanpassing bedrijfsgegevens van Joos Connect nv naar Group Joos nv

Joos Connect, Joos Print en Joos Smartcom zijn vandaag 3 zelfstandige divisies die onder de roepnaam Group Joos werken. Elke divisie heeft zijn eigen specialisaties en kernactiviteiten en werkt al dan niet onder een eigen ondernemingsnummer. Teneinde onze operationele en administratieve processen te optimaliseren en u nog beter te kunnen bedienen, zullen al onze activiteiten vanaf 1 januari 2022 ondergebracht worden in 1 vennootschap met de naam Group Joos nv.

Personaliseren kan je leren

In onze voorgaande blogs kon u het nut en de voordelen van gepersonaliseerde een-op-eencommunicatie lezen, maar hoe begint u daar nu aan? Hoe komt u tot relevante persoonlijke communicatie?

Effectieve strategieën voor personalisatie

Marketeers worden uitgedaagd om anders, origineel, opvallend uit de hoek te komen. Wie écht wil scoren, denkt best eens na over de kracht van personaliseren. En dat kan op verschillende manieren. De ene vorm is al wat complexer dan de andere. We lijsten graag enkele effectieve strategieën op.

Stickerboek komt tot leven met VEEEW-app

Group Joos investeert jaarlijks in nieuwe technieken en diensten om te blijven evolueren. Eén van deze nieuwe technieken is Augmented Reality. Hiervoor ontwikkelden we de VEEEW-app, die een virtuele laag legt over het drukwerk.

Stickerboek komt tot leven met VEEEW-app

Group Joos investeert jaarlijks in nieuwe technieken en diensten om te blijven evolueren. Eén van deze nieuwe technieken is Augmented Reality. Hiervoor ontwikkelden we de VEEEW-app, die een virtuele laag legt over het drukwerk.

Group Joos plaatst Canon varioPRINT iX 3200

Group Joos, leverancier van klassiek (beveiligd) drukwerk, sterk gepersonaliseerde directmarketing-acties en print-on-demand-toepassingen, heeft haar grafische mogelijkheden sterk vergroot met de ingebruikname van een Canon varioPRINT iX 3200, een baanbrekende inkjet-productieprinter voor vellen met iQuariusᶦˣ-technologie.

JOSSH, een online communicatieportaal op uw maat

Dat het digitale tijdperk groeit en bloeit, hoeven we u wellicht niet meer te vertellen. Alles moet steeds sneller en efficiënter. Voor heel wat bedrijven is het een uitdaging om mee te zijn én mee te blijven…

Waarom personaliseren het overwegen waard is...

Uit onderzoek blijkt dat print, en meer bepaald gepersonaliseerde direct mail, nog steeds een belangrijke plaats opeist in de marketingcommunicatiemix. Zeker omdat de brievenbus in deze digitale tijden een exclusieve plek geworden is.

Een mooie toekomst voor print

Stilstaan is achteruitgaan, zo wil het cliché. En daarom streeft Group Joos steeds naar manieren om aan de verlangens van ambitieuze klanten te blijven voldoen. Dat is ook de reden waarom we in 2020 investeerden in de Canon ProStream 1800, de nieuwste inkjet-productieprinter.

Reportage over Group Joos op Future Promotion Forum

Technologische innovators, marketing- en serviceproviders deelden de meest effectieve manieren van communicatie met de klant op het Future Promotion Forum van Canon.