Paper Reach Survey

Paper Direct Mail als succesvol communicatiekanaal !

Drukwerk personaliseren of individualiseren?
Promotioneel drukwerk nodig?
Maak hier
uw afspraak

Hoe meet je het effect van een Paper Direct Mail ?

Het initiatief voor de Paper Reach Survey ontstond uit de behoefte om voor het Belgische medialandschap (agentschappen en adverteerders) solide, actuele en objectieve gegevens te verzamelen over de houding en het gedrag van de consumenten ten opzichte van hun brievenbus, en in het bijzonder ten opzichte van geadresseerde reclamepost (Paper Mail, ook bekend als Direct Mail). Deze gegevens zullen u, als agentschap of adverteerder, helpen een beredeneerde keuze te maken in de samenstelling van uw mediamix.

Deze studie heeft een dubbel doel:

1.) U als adverteerder of agentschap helpen in te schatten wat de impact is van uw Paper Mail Campagnes.

2.) Een betrouwbare referentie en een erkend meetsysteem bieden voor het medium Paper Direct Mail

Deze studie werd gelanceerd op intiatief van bpost en geleid door een taskforce bestaande uit experten van de UMA, UBA, ACC en bpost media.

Bron: met dank aan Paper Reach Survey (paper-reach.be)  
Lanceer je volgende campagne samen met Group Joos

Bij Group Joos helpen we bedrijven om de impact van Paper Direct Mail volledig te benutten. Met onze expertise en creativiteit zorgen we ervoor dat jouw Direct Mail campagnes niet alleen gezien worden, maar ook echt begrepen worden door jouw publiek. 

Neem contact met ons op en we denken graag met je mee om van je volgende campagne een echt succes te maken.

Je kan hier de volledige Paper Reach Survey downloaden.

Heb je liever een print out dan kan je deze ook gratis bij ons aanvragen.
De Media Tool geeft toegang tot de impactresultaten van Paper Direct Mail in 2 of 3 stappen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

1. Keuze van de sector: bekijk alle sectoren samen of kies voor een specifieke sector

2. Keuze van het profiel: voor bepaalde sectoren waarvoor het aantal Paper Mail waarnemingen voldoende is (supermarkten, retail fashion, banking &insurance) is het mogelijk een specifiek profiel te kiezen dat de selectie van andere variabelen (NL-FR,mannen-vrouwen, verantwoordelijke aankopen enz..) in stap 3 mogelijk maakt

3. Keuze van het subprofiel: toegang tot nog andere socio-demografische criteria (bv. sociale klassen enz...)

Het socio-demografische detailniveau voor elke sector kan variëren naargelang van het aantal beschikbare Paper Mail waarnemingen. We stellen bijvoorbeeld een groepering van de leeftijdsklassen 18-34 voor, daar waar het aantal waarnemingen voor de niveaus 18-24 of 25-34 niet voldoende zou zijn. 

Contacteer ons voor meer informatie over deze studie. Group Joos kan u ook helpen met het analyseren en/of het verrijken van uw data.